Gabe is coming to town!

Onze eigen leraar Gabe Azoulay komt weer naar Nederland speciaal voor onze studio. Dit keer blijft hij maar liefst ruim twee weken en we hebben een super rooster in elkaar gezet vol met leuke lessen, toffe workshops en andere bijzondere feestjes. Gabe is een zeer onderlegde, ervaren en gedreven yogadocent die al jarenlang overal ter wereld lesgeeft en opleidingen en workshops verzorgt. Zijn kennis van yoga en yogafilosofie is enorm en hij weet altijd de juiste woorden te vinden om de soms ingewikkelde en mysterieuze yogatermen en begrippen helder en inzichtelijk te maken. Zijn adjustments zijn veilig en verantwoord en brengen je yoga beoefening precies daar waar het moet zijn.

Hij gaat oa zijn alom bekende Backbend workshop geven, we gaan spelen met Funky Yoga, ruimte maken met een XL-les Yin. Er staan Ashtanga Mysore lessen gepland en de Power Yoga wordt voor 1 keer omgetoverd in de super populair geworden BikYasa Yoga. Heel blij zijn we met de tweedelige workshop Yoga Filosofie en Gabe gaat ook weer een aantal van onze reguliere lessen overnemen zodat zoveel mogelijk mensen kunnen kennismaken met zijn manier van lesgeven. Als laatste is er gedurende zijn verblijf de mogelijkheid jezelf een Thaise Yoga Massage cadeau te doen. Gabe studeert al meer dan 15 jaar Thaise massage, waaronder jaarlijks bij de Thaise Massage meester Pichest Boonthumeen en hij kent alle kneepjes van het vak. Elke dag is er voor 1 iemand tijd en ruimte om 60 minuten lang in onze studio een onvergetelijke ervaring te beleven. Een weldaad voor lichaam en geest.

Hieronder vind je het rooster en daaronder de uitgebreide uitleg.

Na elke uitleg vind je een link naar het workshoprooster voor alle details zoals exacte tijden en kosten. Via het workshop rooster kun je je zoals gewoonlijk aanmelden.

Wellicht overbodig, maar toch even handig om te vermelden: Gabe spreekt Engels. Mocht dat lastig voor je zijn, geen probleem. Wij zijn bij alle activiteiten aanwezig en zullen waar nodig vertalen.

DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG  ZATERDAG  ZONDAG
  Oct 30 Oct 31 Nov 1 Nov 2 Nov 3
Ashtanga
Mysore
9.15-11.15
XL LES YIN
9.30-11.00
Ashtanga
Mysore
7.45- 9.45
BACKBEND
WORKSHOP

13.30- 16.30
   
Nov 5 Nov 6 Nov 7 Nov 8 Nov 9 Nov 10
Ashtanga
Mysore
9.15-11.15
Ashtanga
Mysore
9.15-11.15
FUNKY YOGA
WORKSHOP
9.30-11.30
 
Patanjali Yoga Filosofie
19.30-21.00
 
Nov 12 Nov 13 Nov 14 Nov 15 Nov 16 Nov 17
Ashtanga
Mysore
9.15-11.15
Bikyasa (ipv Power Yoga) Ashtanga
Mysore
9.15-11.15
Ashtanga
Mysore
9.15- 11.15
 
 

backbend workshop 3-11

Met achteroverbuigingen verleng en stretch je de gehele voorkant van je lichaam en versterk je je hele achterkant. Het zijn vaak diepe hartopeners die je behalve alle fysieke voordelen dus ook mooie mentale voordelen kunnen brengen.

Door het beoefenen van achteroverbuigingen spreek je juist die essentiële lichaamsdelen aan die nodig zijn om de ruggengraat soepel en gezond te maken of houden.
Het zal je misschien verbazen dat je in deze workshop zal leren dat het achteroverbuigen nauwelijks iets te maken heeft met je ruggengraat zelf.

Wil je graag meer ruimte in je lichaam creëren?

Heb je de wens dieper achterover te kunnen buigen?

Of misschien boezemen achteroverbuigingen je een beetje angst in?

In deze workshop zullen we deze angst om dieper in achteroverbuigingen te komen onder ogen zien. Dit doen we met behulp van de veiligheid van een eeuwenoude oefenmethode die speciaal ontwikkeld is om ons het vertrouwen te geven dieper te durven gaan en daar te komen waar we niet eerder waren.

Je zal:

  • de anatomie van de ruggengraat leren kennen en ontdekken waarom de bovenrug nauwelijks beweegt.
  • leren wat zonnegroeten ons kunnen vertellen over de ruggengraat
  • kennismaken met een geheime achteroverbuiging geïntegreerd in de zonnegroet
  • alle fundamentele houdingen leren kennen die nodig zijn voor achteroverbuigingen

Deze workshop zullen we afsluiten met een aantal yin houdingen en daarna kunnen we nagenieten van het weldadige effect van deze workshop.

Meer info over kosten, tijd en aanmelden vind je hier.

funky yoga workshop 8-11

Elke week weer kom je opdagen op de mat. En dat is alles wat er nodig is om yoga te beoefenen. Opdagen en doorademen.

Ondanks dat is het af en toe heerlijk om je te verlekkeren aan die vreemde en ingewikkeld uitziende houdingen die we tegenkomen op social media of in tijdschriften. Zolang je alles met geduld en humor en respect voor je lijf benadert is er niets mis met het streven naar die spannende armbalanshoudingen met je voeten van de vloer of die inversies waarbij je de wereld op zijn kop aanschouwt.

Gabe Azoulay is een ware meester in het begeleiden van leerlingen in houdingen die ze eerder nooit voor mogelijk achtten.

En zijn motto ‘Het gaat niet om de houding’ maakt het nog leuker.

Tijdens deze workshop zul je op een veilige en efficiënte wijze leren hoe je je gewicht van je voeten naar je handen kan verplaatsen bij de armbalanshoudingen en hoe je andersom en op zijn kop gaat bij de inversies.

Geschikt voor zowel beginners als gevorderden met als enige vereiste een open houding en een gevoel voor humor.

Je zal in veilige handen zijn en ontdekken dat vliegen op een yoga mat helemaal niet zo moeilijk is.

Vlieg je mee? Kijk hier voor alle info en aanmelden.

xl les yin 1-11

De reguliere yin lessen vliegen vaak voorbij en soms zou het heerlijk zijn als we net iets meer tijd hadden. Gelukkig staat er daarom ook weer een XL-les Yin op het programma.

En dit keer zal Gabe de XL-les verzorgen.
Wij hebben zelf onze Yin Yoga opleiding afgerond bij AntwerpYoga onder bezielende leiding van Gabe en hij heeft ervoor gezorgd dat onze liefde voor Yin Yoga tot grote hoogte is gestegen. Gabe gebruikt een intelligente combinatie van stilte en geluid, van humor en inzichten waardoor het zelfs in de meest uitdagende houdingen lijkt alsof de timer veel eerder afloopt dan verwacht.

Alles draait om je eigen lijf en je eigen persoonlijke grenzen. Hij stimuleert je om de houdingen helemaal van jezelf te maken op een veilige manier waarbij je zoveel mogelijk voordelen uit de houding haalt. Fysiek, metaal en energetisch.

Bekend met Yin of nieuwsgierig? Kijk hier voor alle details en om je aan te melden.

bikyasa yoga intro

Bikyasa is een moderne fusie van de warmte principes en de vinyasa principes binnen de yoga beoefening. Het warmte principe gaat over een yogaserie die bedoeld is om het lichaam te helen en het vinyasa principe voegt daar een stukje speelsheid en plezier aan toe.

Slim gebruik makend van zowel moderne muziek als de kracht van stilte zal deze les je een gevoel van levendigheid, energie en welbevinden brengen.

Ashtanga Yoga principes worden in deze vorm gecombineerd met die van Bishnu Gosh, een van de grondleggers van Bikram yoga, ook wel bekend als hot yoga.

Met inzichten, humor en beweging is deze vorm van yoga inmiddels razend populair over de hele wereld aan het worden.

Wij hebben er zin in! Kijk hier voor alle overige info en meld je snel aan.

yoga filosofie workshop 1 en 2

Workshop 1

Patanjali Yoga Filosofie –

Heb je je ooit afgevraagd wat het woord Ashtanga eigenlijk betekent? (Buiten de term die we gebruiken om de lesvorm aan te geven).

Het woord vertaalt zich vanuit het Sanskriet als ‘Acht Ledematen’ en is ontwikkeld door Patanjali meer dan 2500 jaar geleden.

In deze workshop zal je leren wat deze ledematen zijn en hoe ze worden vormgegeven in de fysieke beoefening die we kennen als Ashtanga Yoga.

Je krijgt tevens een beeld van het baanbrekende boek De Yoga Sutras van Patanjali waarin de ware intentie van yoga uiteengezet wordt en hoe een ieder Yoga kan gebruiken om elk aspect van zijn of haar leven te verbeteren.

Je zult deze workshop verlaten met een vernieuwd perspectief op Yoga welke veel verder reikt dan slechts de fysieke houdingen.

Gabe heeft enorm rijke en diepgaande kennis van de Sutras en zal er deze avond van alles over vertellen. Je krijgt de mogelijkheid om binnen een intieme setting alle mogelijke vragen te stellen en te discussiëren over tijdloze concepten zoals ‘de betekenis van het leven’ en ‘wat veroorzaakt lijden’. We onderzoeken deze inzichten samen en proberen ze te vertalen naar de huidige tijd.

Een prachtige verrijking van je yoga beoefening.

 

Workshop 2

Yoga Filosofie (Pre Patanjali) en Kirtan –

Kirtan is de beoefening van het chanten van de namen van Liefde.

De namen verschenen voor het eerst in het oude India en worden vaak geassocieerd met afbeeldingen ervan. Ze zijn bedoeld om mentale verwarring te verhelpen, het hart te vullen met licht en liefde en de magie te tonen van de wereld en het alledaagse leven.

De waarde van Kirtan heeft zich al ruimschoots voor de periode van Patanjali en de moderne Yogavormen bewezen en heeft nog niets van zijn kracht verloren.

Tijdens deze workshop leer je hoe deze namen van Liefde verschenen en met welk doel.
Je zal een beter beeld krijgen van het ontstaan van het bestaan en simpelweg leren hoe en wanneer het woord Yoga voor het eerst opdook in de zin van fysieke beoefening ervan.

In het groepsverband van de workshop zul je de kans krijgen om de namen van Liefde te chanten onder muzikale begeleiding van Gabe op zijn harmonium.

Hardop chanten is daarbij een geheel vrijblijvende mogelijkheid.

Humor, mooie verhalen en de mogelijkheid om vragen te stellen (en antwoorden te krijgen) zullen van deze workshop een onvergetelijke avond maken.

Nieuwsgierig naar de achtergrond over wat je nu precies elke keer op die mat staat te doen, meld je dan aan. Kijk hier voor alle info.

ashtanga mysore stijl diverse data

Jaaaaa!! Uiteraard ook weer Ashtanga lessen Mysore stijl onder begeleiding van Gabe. De ‘Happy Few’ die vorige keer het geluk hadden aanwezig te kunnen zijn bij een van de Mysore lessen van Gabe, weten tot welke bijzondere hoogte je Ashtanga beoefening getild kan worden in Mysorestijl.

Mysore zelfbeoefening is de traditionele manier om ashtanga yoga te beoefenen en biedt een zeer persoonlijke, individuele aanpak. Tijdens een Mysore les doet iedereen zijn/haar eigen Ashtanga-ding op zijn/haar eigen tempo, maar wel met de groepsenergie van een klassikale les. Je wordt individueel begeleid, met instructies die gericht zijn op wat jij nodig hebt.
Een Mysore les duurt 2 uur en in dat blok van 2 uur kom je oefenen en neem je de tijd die jij nodig hebt. Voor beginners kan dit een half uur zijn en voor de meer gevorderden tot een uur en 45 minuten.
Mysore is vernoemd naar de zuidelijke Indische stad, waar K Pattabhi Jois vanaf eind jaren dertig tot zijn dood in 2009 doceerde.

Gabe is zelf een Ashtangi in hart en nieren en heeft gestudeerd bij grote namen in de ashtanga wereld. Hij heeft de unieke gave om in een oogopslag te zien welke aanpassingen je nodig hebt om nog meer voordelen van een houding te kunnen ervaren. Hij voelt de grenzen van je lichaam aan en kan je daar brengen waar je op eigen houtje nog niet bent gekomen. Hij stimuleert je harder te werken waar mogelijk en rust te nemen waar nodig. Hij begeleidt je naar een focus die ruimte en stilte teweeg brengt in lichaam en geest.

Als je dan toch eens kennis wilt maken met de mysore stijl, of gewoon eens lekker op je eigen tempo op het ritme van je eigen ademhaling te midden van gelijkgestemden Ashtanga wilt beoefenen, dan ben je echt een bofferd als je dat onder de deskundige begeleiding van deze ervaren docent kan doen.

Wil je dit ook meemaken, meld je dan supersnel aan voor een, meerdere of alle mysores.

Voor de duidelijkheid: je hoeft de reeks en de volgorde van de houdingen dus niet uit je hoofd te kennen!

(Wij zorgen voor fijne spiekbriefjes)

De kosten: 10 euro per les.

Data: 31-10, 2-11, 5-11, 7-11, 12-11, 14-11, 16-11

Meld je hier aan.

Geef duidelijk aan voor welke dag(en) je je aanmeldt.

thaise yoga massage

Thaise Yoga massage is op dit moment een vorm van massage die razendsnel aan populariteit wint en dat is niet voor niets.

Gabe studeert al meer dan 15 jaar Thaise massage en gaat nog steeds jaarlijks terug naar Thailand om daar te leren van de internationaal gelauwerde Thaise Massage meester Pichest Boonthume.

Thaise massage is zowel ontspannend als enerverend en wordt soms wel ‘Yoga voor luie mensen’ genoemd. Deze vorm van yoga, waarbij je volledig gekleed blijft, is een combinatie van druk uitoefening en ruimte maken door passieve stretching. Het brengt je een verkwikkende en verruimende blik op je lichaam en geest.

Deze vorm van massage komt niet alleen je yoga beoefening ten goede, maar vooral ook je algehele gevoel van welbevinden.

Een stille meditatie en therapeutische massagesessie van 60 minuten voor lichaam en geest.

In plaats van de gebruikelijke 100 euro, betaal je als gast van EsTaYoga 80 euro per sessie.

Doe jezelf of een geliefde eens een bijzonder cadeau en reserveer hier direct.