Over ons

Wij zijn EsTaYoga. Zielsverwanten Esther en Chantal, een Brabo en een Zeeuw, trotse moeders van totaal 6 zonen, allebei gelukkig getrouwd met prachtige mannen. We hebben elkaar gevonden op het eeuwenoude pad van yoga en stappen sindsdien graag samen verder op onze eigen weg. Regelmatig verlaten we de gebaande paden. Soms verdwalen we, soms struikelen we, soms vinden we nieuwe wegen. Yoga geeft ons plezier, uitdaging, heling en verbinding. We geven beiden lessen en workshops. Samen, maar ook los van elkaar. Samen zijn wij EsTaYoga.

Esther over Esther

Van jongs af aan ben ik intensief met beweging bezig geweest. Op 6 jarige leeftijd begon ik met turnen en als er muziek klonk danste ik.
Tijdens mijn HBO opleiding Culturele Maatschappelijke Vorming koos ik Dans & Beweging als hoofdvak en verdiepte ik mijn kennis over allerlei verschillende vormen van dans. Zo kwam ik onder andere in aanraking met dansexpressie, moderne dans, lichaamstaal en Yoga. Beweging en lichaamspresentatie bleven als een rode draad door mijn leven lopen, terwijl ik me creatief uitte als danseres, kostuumontwerpster, visagist en haarstylist. Na een intense turbulente tijd, waarin ik ver weg raakte van gelukkig zijn, keerde ik weer terug naar mijn yogamat en werd ik opnieuw gegrepen door het plezier wat beweging mij geeft. Langzaamaan transformeerde ik naar een blijer, krachtiger en soepeler mens door het beoefenen van yoga. De mooie afwisseling tussen beweging en stilte, die yoga in zich heeft, geeft mij precies de juiste balans in het leven van alle dag. Het persoonlijk inzicht en de kracht die yoga mij blijft geven, wil ik graag delen met anderen. Ik houd van een zachte, open en persoonlijke aanpak waardoor iedereen het vertrouwen voelt te luisteren naar wat hun lijf en leven te vertellen hebben. Ik hoop je te ontmoeten op de mat. Namasté.

 

Esther over Chantal

Heel soms kom je van die mensen tegen die je begrijpen zonder woorden, die je raken door te zijn, die je inspireren, die bij je horen. Zo iemand is Chantal voor mij. Met haar heerlijk rationele wetenschappelijke kijk op het leven, terwijl ze tegelijkertijd blijft voelen. Met haar bizarre behoefte aan lijstjes en enorme flexibele openheid. Haar honger naar kennis inspireert mij om verder te kijken. Haar open vragen stimuleren mij om te delen. Humor, geduld, zelfspot, geloof in overvloed en acceptatie typeren Chantal. Een krachtige zachte vrouw, die de wereld veel te bieden heeft.

Chantal over Chantal

Moeder van vier zalige jongens. Echtgenote van een heerlijke man. Laatbloeier in de yoga. Voor mij is de grote kracht van yoga de verbinding die het me brengt tussen lichaam en geest. Ik geniet enorm van de lichamelijke voordelen die de fysieke inspanning met zich meebrengt en kan niet meer zonder de krachtige en rustgevende uitwerking die het op mijn meestal luidruchtig nadenkende hoofd heeft. Ontspanning door inspanning. Zelf beoefen ik heel graag de meer dynamischere vormen van yoga, zoals Ashtanga Yoga en Vinyasa Flow Yoga.  Maar ook Yin Yoga heeft zich een weg naar mijn hart gebaand.
Ik heb in 2017 een interne Ashtanga Docenten Opleiding afgerond. Ik heb onder andere deelgenomen aan de Teacher Training van Manju Jois en blijf me voortdurend verdiepen en verbreden door middel van opleidingen, workshops en trainingen.
Yoga heeft mij persoonlijk geholpen mijn kracht te herwinnen na een zeer langdurige periode van lichamelijke pijn. Ik vind het tijdens lessen dan ook belangrijk dat mensen goed leren luisteren naar hun eigen lichaam. Leren voelen waar hun grenzen liggen en die respecteren. Ik wil dat mensen met geduld en zachtheid groeien naar kracht en flexibiliteit, fysiek en mentaal. Namasté.

 

Chantal over Esther

Ik had natuurlijk een lijstje gemaakt, maar na dat mooie verhaal van Esther over mijzelf, kon ik niet achterblijven:
Esther is een prachtige vrouw vol uitersten. Ze is zacht en vrouwelijk. Ze heeft een onverwoestbare kern en een onuitputbare kracht. Ze voelt en heeft hoop en geloof. In het leven en in de liefde. Van haar leer ik dat er meer is dan alleen ratio. Ze is net zo oprecht als sarcastisch. Ze is ongeduldig en moedig. Esther kleurt dolgraag buiten de lijntjes en durft te zoeken naar haar eigen weg. Ze heeft een aanstekelijke schaterlach. Ze stelt zaken ter discussie, ook zichzelf en ze doet alles met aandacht en oprechte nieuwsgierigheid. Ze is veerkrachtig, eigenwijs en warm en ik ben dankbaar dat ik haar heb leren kennen.

null