Elke maand verzorgen we een of meerdere XL-lessen of een yoga workshops in Zeeland met steeds een ander thema.

Workshop rooster

 

Vrijdag 24 juli Vroege Vogel Ashtanga Volledige Eerste Serie

Tijd: 6.00 tot 8.00 uur

Kosten: € 15,00 (met een EsTaYoga leskaart, 1 les van je kaart en slechts 5,00 euro bijbetalen)

Locatie: Buiten natuurlijk!

Omschrijving:

Ashtanga bij het ochtendgloren! Zo zalig.

Speciaal voor de vroege vogels onder ons hebben we eindelijk weer eens een Volledige Eerste Serie ingepland.

Ashtanga Yoga is een prachtige, traditionele vorm van yoga. Een vaste reeks houdingen wordt door middel van vloeiende bewegingen aaneengeschakeld. De nadruk ligt hierbij op de diepe en rustige ademhaling.
Ontspanning door inspanning, want Ashtanga Yoga kan best behoorlijk intensief zijn. Voor een sterk en energiek lichaam en een heldere geest. Met als bijkomende beloning meer kracht, flexibiliteit en balans, zowel fysiek als mentaal. Met veel aandacht en mogelijkheden voor individuele ontwikkeling en daardoor toegankelijk voor zowel beginner als gevorderde. Ashtanga Yoga is uitdagend, nuchter en verrijkend.

We gaan lekker samen oefenen en doen tijdens deze speciale XL-les alle houdingen uit de Eerste Serie.

Enige kennis van en ervaring met Ashtanga is aan te raden. Heb je nooit eerder Ashtanga gedaan, doe dan eerst een proefles.

Wees een vroege vogel en meld je hier snel aan.

 

 

 

Vrijdag 7 augustus Yin en Yoga Nidra

Tijd: 10.00 -11.30 uur

Kosten: € 12,50 (met een EsTaYoga leskaart, 1 les van je kaart en slechts 2,50 euro bijbetalen)

Locatie: Bij Het Vrouwenputje

Omschrijving:

Het Vrouweputje aan Oostweg in ‘s – Heer Arendskerke is een mythische bezinningsplek waar mensen naar toe kunnen om bij deze bijzondere bron van eenheid tot zichzelf te komen. Een waanzinnige locatie om een yoga les te doen dus. Op deze vrijdagochtend combineren we verstillende en ruimte creërende yin yoga met de ontspannende yoga van de slaap, yoga nidra.

We starten met yin yoga, waarbij we de houdingen langer vastgehouden, ongeveer 3 tot 5 minuten. Op deze manier geef je je lichaam de tijd zich te openen. Yin Yoga is een geweldig effectieve methode om meer ruimte in je lichaam te creëren en zo energie weer beter te laten stromen. Het is juist dat effect en het relatief rustige karakter van Yin Yoga dat de meeste deelnemers aanspreekt.

We sluiten af met een intense en meditatieve onstpanning in de vorm van Yoga Nidra. Yoga nidra is een systematische methode om volledige ontspanning teweeg te brengen. De term yoga nidra is afgeleid van twee sanskriet woorden, ‘yoga’ wat eenheid of éénpuntige aandacht betekent en ‘nidra’ dat slaap betekent. Als je yoga nidra een het doen bent, lijk je te slapen, maar het bewustzijn functioneert op een dieper niveau van gewaarzijn.

Kom deze magische combinatie van locatie en ontspanning ervaren en meld je nu aan !

 

 

 

Zondag 21 juni    108 zonnegroeten    (Internationale Dag van de Yoga)

Tijd: 9.00 – 11.00 uur

Kosten: 1 les van je kaart of 10 euro

Locatie:  buiten in de prachtige ‘Arena’ in de Mirakel

Omschrijving:

Surya Namaskara, beter bekend als de zonnegroet, is de waarschijnlijk de bekendste serie van bewegingen binnen de yoga. De zonnegroet is oorspronkelijk een ochtendritueel, als groet aan de opkomende zon die zijn energie aan de aarde komt brengen.

Bewegende meditatie
Wanneer je 108 zonnegroeten achter elkaar doet en de bewegingen plaatst op je ademhaling kom je in een bepaald ritme, dan raak je in een soort een flow. Het werkt als een bewegende meditatie. Je raakt gefocust, trekt je zintuigen terug en keert steeds meer en meer naar binnen. Door dezelfde beweging keer op keer te herhalen, word je rustig in je hoofd en komen je lichaam en hoofd in balans. Natuurlijk kom je onderweg uitdagingen tegen, maar na afloop voel je je fysiek en mentaal sterker, energieker en meer verbonden.

Het is het extra bijzonder om dit met een groep te doen. Samen ieder voor zich. Ieder met zijn eigen lijf, adem en aanpassingen, meedeinend op de energie die je samen creëert.

Ondanks het groepsproces blijft het uiteraard een individuele reis en  stop je wanneer het jouw tijd is om te stoppen. Je lichaam geeft het zelf wel aan. Het doel is niet het bereiken van de 108. Het doel is dat je op komt dagen, meer niet.

Waarom 108
Het getal 108 wordt in de yogatraditie, en in het boeddhisme en hindoeïsme, gezien als het getal van de heelheid van het bestaan. Dit heeft te maken met een aantal dingen:

  • Diameter van de zon is 108x de diameter van de aarde
  • Een chakra is een punt waar energie bij elkaar komt. Het hartchakra is het punt waar 108 energielijnen samenkomen.
  • In de wiskunde komt het getal 108 regelmatig terug: de hoeken van een regelmatige vijfhoek zijn 108 graden en 108 is de hyperfactor van 3
  • Zowel in het Hindoeïsme als in het Boeddhisme bevatten de mala’s (gebedssnoeren) 108 kralen.
  • Het Sanskriet heeft 54 letters. Ieder daarvan heeft een vrouwelijke en een mannelijke kant.

 

 

 

opgeschort, datum nader te bepalen

Introductie: Movement Medicine met gastdocent Johanna Gielen

Tijd: 10.00 tot 12.00 uur

Kosten: € 20,00

Over Johanna:                                                         

Johanna is al geruime tijd dansdocente en bewegingstherapeute en daarbij ook Movement Medicine teacher. Bewegen en vooral dansen is al heel haar leven een passie.  Als kind volgde ze allerhande bewegingsvormen. Als volwassene ging ze meer en meer op zoek naar authenticiteit in verbinding met beweging.
Ze werkt in haar eigen praktijk als zelfstandig therapeut en daarnaast ook als ziekenhuisclown in verschillende ziekenhuizen. Als danser is ze zich meer en meer gaan verdiepen in helende en sjamanistische vormen. In ‘Movement Medicine’ komt deze zoektocht via dans, therapie en helend werk als een-heid samen.
Ze nodigt je uit om te vertrouwen en te verwelkomen wat zich wil tonen in de dans en de wijsheid van je lichaam te laten spreken. It’s all a dance!
Omschrijving Movement Medicine:

Movement Medicine is een op het lichaam gerichte bewegingsmeditatie die je de mogelijkheid biedt om je hart, lichaam en geest meer in evenwicht te brengen. Het geeft je de kans om de danser in jezelf wakker te maken. Het volgen van die innerlijke beweging kan  de ene keer  bruisend en energiek zijn en soms rustig, gefocust of meestromend met de ander. Movement Medicine verleidt je om de beweging binnen in jezelf te volgen en te genieten van je eigen authentieke dans.

 

Nieuwsgierig? Doe met ons mee! Schrijf je hier in zodat je zeker weet dat je een plekje hebt.

 

opgeschort, datum nader te bepalen

XL les Yoga en Balans

Tijd: 9.30 tot 11.00 uur

Kosten: € 12,50 (met een EsTaYoga leskaart, 1 les van je kaart en slechts 2,50 euro bijbetalen)

Omschrijving:

In deze extra lange yoga les gaan we onze balans onderzoeken. We gaan spelen met het behouden en het verliezen van ons evenwicht in diverse balans poses, om van daar uit in beweging te komen. We bekijken de ritmische balans van onze adembeweging. We gaan zoeken naar een speelse balans tussen ademhaling en bewegingen.

Wat brengt jou uit je evenwicht en hoe voel je je dan? Durf je uit balans te raken en wat levert jou dat op? Balanceer je tussen diverse gedachten of emoties en hoe ga je daar mee om?

Fysieke ervaringen op je yogamat kunnen mooie leermomenten opleveren voor je dagelijkse leven naast je yogamat. In deze les bewegen we met een open hart, een speelse houding en geconcentreerde focus rondom thema’s als aarden, zweven, loslaten, vallen en opstaan.

Schrijf je in en verzeker je van een plekje.

Yoga en chronische pijn en stress

nieuwe data nog niet bekend

Heb je chronische pijn en/of stress en kun je maar weinig met het advies om daarmee te ‘leren leven’? Wij willen je in plaats daarvan graag laten zien hoe je je pijnbeleving kan veranderen. Dat er een wezenlijk verschil is tussen pijn hebben en pijn lijden en dat je daar zelf invloed op kunt uitoefenen. We willen je leren hoe je de natuurlijke pijn-onderdrukkende systemen van je lichaam kunt aanspreken met yoga, ademhaling en meditatie. Laten inzien dat de pijn weliswaar niet tussen je oren zit, maar dat er op dat gebied zeker wel winst te behalen valt. We gaan je pijn niet kunnen wegnemen, maar we gaan je wel inzichten bieden en handvatten aanreiken die je ervaring met pijn zullen veranderen. Daarvoor combineren we de nieuwste ontwikkelingen in neurowetenschap, psychologie en moderne geneeskunde met de eeuwenoude beproefde technieken van yoga en mindfulness. Zodat je ondanks de pijn weer meer kunt gaan ontspannen en genieten. En hopelijk het gevoel van vertrouwen, kracht en balans weer terug kunt vinden.

Deze cursus vormt een geheel van 6 bijeenkomsten op dinsdagochtend van 9.15 uur tot 11.15 uur.

We maken een combinatie van verhelderende theorie, praktische oefeningen en reflecties. Iedere deelnemer gaat aan de slag met zijn of haar persoonlijke vragen en uitdagingen. We helpen iedereen een individueel plan op te stellen om na de cursus een blijvend effect te creëren.

Data:
nog niet bekend

Kosten: 95 euro

Beperkt aantal plaatsen. Voor meer info neem contact met ons op.