Elke maand verzorgen we een of meerdere XL-lessen of een yoga workshops in Zeeland met steeds een ander thema.

Workshop rooster

– VOL – vrijdag 21 februari

XL les Yin Yang Blije heupen

Tijd: 9.30 tot 11.00 uur

Kosten: € 12,50 (met een EsTaYoga leskaart, 1 les van je kaart en slechts 2,50 euro bijbetalen)

Omschrijving:

Zonder dat we het door hebben slaan we veel spanning op in ons bekkengebied. Daarbij neemt de bewegingsvrijheid in onze heupgewrichten behoorlijk af naarmate we ouder worden. Maar de heupgordel en het bekkengebied zijn superbelangrijk voor onze fysieke (en mentale) gezondheid. Het goede nieuws is dat we een groot deel van die bewegingsvrijheid kunnen herstellen. We kunnen op een veilige manier ruimte creëren. En dat voelt verrukkelijk. Ook is het belangrijk om een bepaalde mate van spierkracht te ontwikkelen om letterlijk stevig op onze benen te kunnen staan en onze balans te bewaren in een soms woelig en druk bestaan.

Dus heb je het wel eens op je heupen ? Dan is dit de les voor jou!

We gaan spelen met manieren waarop je je heupen kunt versterken en versoepelen en leggen uit waarom het éne lijf makkelijker naar bepaalde houdingen toe gaat dan het andere. We laten je voelen welke houdingen en bewegingen specifiek voor jouw lijf raadzaam zijn of juist niet.
Anderhalfuur spelen, oefenen, proberen en bewustworden.
En dan met hele blije heupen naar huis.

Schrijf je in en verzeker je van een plekje.

 

 

 

– VOL – donderdag 27 februari

Ashtanga volledige Eerste Serie

Tijd: 19.00 tot 21.00 uur

Kosten: € 15,00 (met een EsTaYoga leskaart, 1 les van je kaart en  5,00 euro bijbetalen)

Omschrijving:

Lekker samen oefenen. Alle houdingen uit de Eerste Serie van Ashtanga, aan elkaar geregen met vloeiende vinyasa’s. Zowel geschikt voor beginners als gevorderden. Enige kennis van Ashtanga is aan te raden. Heb je nooit eerder Ashtanga gedaan, doe dan eerst een proefles. Zie hier het rooster.

Schrijf je nu alvast in dan ben je zeker van een plekje.

 

 

– VOL – vrijdag 13 maart

XL les Yoga speciaal voor rugklachten met gastdocent Bart Benschop

Tijd: 9.30 tot 11.00 uur

Kosten: € 15,00

Over Bart:                                                                                                                                 

 “Yoga is letterlijk en figuurlijk als een geschenk op mijn pad gekomen. Mijn buren deden mij voor mijn verjaardag een proefles ‘power yoga’ cadeau. Vanaf de eerste keer raakte ik eraan verknocht. Ik voelde me significant beter en er kwam weer rust en ontspanning in mezelf.”

In het begin volgde Bart zelf wekelijks een les. Hij zag yoga toen onder andere als herstelpunt om beter in balans te komen in vele opzichten. Dat yoga ook praktisch zeer nuttig was, bleek toen blessures/klachten waarvan hij al langere tijd last had gehad verdwenen. Yoga ging hem steeds meer helpen. Het is een handig stuk gereedschap in het dagelijks leven. Om het te kunnen doen heb je alleen je adem, lichaam en geest nodig.

Barts manier van lesgeven is divers. Zijn lessen zijn o.a. dynamisch, technisch en ontspannend. De ervaring in en ontwikkeling van zijn eigen oefening, en het proces van lesgeven, hebben hem de nodige tools gegeven om therapeutisch met mensen bezig te zijn.

In het geven van ontspanningslessen weet hij snel de vinger op de goede plek neer te leggen. Met zijn prettige stem brengt hij je met het grootste gemak naar een diepe ontspanning waar je nog dagen profijt van hebt.

De lessen van Bart zijn geschikt voor alle mensen die graag de drukte van alle dag achter zich willen laten. Voor iedereen die behoefte heeft aan lichamelijke inspanning en graag de uitdaging aan gaat om in contact te komen met zijn of haar innerlijke rust.

Over de XL les Yoga voor rugklachten:

Veel mensen ervaren pijn in hun rug. Wanneer je pijn hebt of niet lekker in je vel zit, kunnen yogaposities je laten voelen hoe je van binnen beweegt. Ze helpen je om te openen in plaats van te verkrampen en je eigen pure kracht weer terug te vinden. Bart is gespecialiseerd in het inzetten van yoga bij specifieke klachten. Hij heeft zelf een hernia gehad en heeft al velen anderen op weg geholpen naar een pijnvrij, flexibeler, sterker en stabieler lichaam.

In deze extra lange les neemt hij je mee langs meerdere yogaoefeningen specifiek voor mensen die klachten ervaren in hun rug.

Nieuwsgierig naar hoe je rugklachten zou kunnen verminderen of voorkomen? Schrijf je hier in.

 

vrijdag 27 maart

Ashtanga volledige Eerste Serie

Tijd: 9.15 tot 11.15 uur

Kosten: € 15,00 (met een EsTaYoga leskaart, 1 les van je kaart en 5,00 euro bijbetalen)

Omschrijving:

Lekker samen oefenen. Alle houdingen uit de Eerste Serie van Ashtanga, aan elkaar geregen met vloeiende vinyasa’s. Zowel geschikt voor beginners als gevorderden. Enige kennis van Ashtanga is aan te raden. Heb je nooit eerder Ashtanga gedaan, doe dan eerst een proefles. Zie hier het rooster.

Schrijf je snel in, de matjes vliegen de deur uit.

 

 

 

zondag 29 maart

Introductie: Movement Medicine met gastdocent Johanna Gielen

Tijd: 10.00 tot 12.00 uur

Kosten: € 20,00

Over Johanna:                                                         

Johanna is al geruime tijd dansdocente en bewegingstherapeute en daarbij ook Movement Medicine teacher. Bewegen en vooral dansen is al heel haar leven een passie.  Als kind volgde ze allerhande bewegingsvormen. Als volwassene ging ze meer en meer op zoek naar authenticiteit in verbinding met beweging.
Ze werkt in haar eigen praktijk als zelfstandig therapeut en daarnaast ook als ziekenhuisclown in verschillende ziekenhuizen. Als danser is ze zich meer en meer gaan verdiepen in helende en sjamanistische vormen. In ‘Movement Medicine’ komt deze zoektocht via dans, therapie en helend werk als een-heid samen.
Ze nodigt je uit om te vertrouwen en te verwelkomen wat zich wil tonen in de dans en de wijsheid van je lichaam te laten spreken. It’s all a dance!
Omschrijving Movement Medicine:

Movement Medicine is een op het lichaam gerichte bewegingsmeditatie die je de mogelijkheid biedt om je hart, lichaam en geest meer in evenwicht te brengen. Het geeft je de kans om de danser in jezelf wakker te maken. Het volgen van die innerlijke beweging kan  de ene keer  bruisend en energiek zijn en soms rustig, gefocust of meestromend met de ander. Movement Medicine verleidt je om de beweging binnen in jezelf te volgen en te genieten van je eigen authentieke dans.

 

Nieuwsgierig? Doe met ons mee! Schrijf je hier in zodat je zeker weet dat je een plekje hebt.

 

 

zondag 5 april

Xl Yin Yoga

Tijd: 10.00 tot 11.30 uur

Kosten: € 12,50 (met een EsTaYoga leskaart, 1 les van je kaart en 2,50 euro bijbetalen)

Omschrijving:

Omdat de gewone Yin Yoga lessen vaak voorbij vliegen, nemen we nu en dan wat extra tijd in de vorm van een XL les. En de zondagochtend is daar een heerlijke gelegenheid voor. Gun jezelf de tijd en ruimte om meer rust en ruimte te krijgen. In je lichaam, en in je hoofd.

Zorg dat je zeker bent van een plekje, door je hier alvast in te schrijven.

 

 

vrijdag 17 april

XL les Yoga en Balans

Tijd: 9.30 tot 11.00 uur

Kosten: € 12,50 (met een EsTaYoga leskaart, 1 les van je kaart en slechts 2,50 euro bijbetalen)

Omschrijving:

In deze extra lange yoga les gaan we onze balans onderzoeken. We gaan spelen met het behouden en het verliezen van ons evenwicht in diverse balans poses, om van daar uit in beweging te komen. We bekijken de ritmische balans van onze adembeweging. We gaan zoeken naar een speelse balans tussen ademhaling en bewegingen.

Wat brengt jou uit je evenwicht en hoe voel je je dan? Durf je uit balans te raken en wat levert jou dat op? Balanceer je tussen diverse gedachten of emoties en hoe ga je daar mee om?

Fysieke ervaringen op je yogamat kunnen mooie leermomenten opleveren voor je dagelijkse leven naast je yogamat. In deze les bewegen we met een open hart, een speelse houding en geconcentreerde focus rondom thema’s als aarden, zweven, loslaten, vallen en opstaan.

Schrijf je in en verzeker je van een plekje.

 

 

maandag 20 april

Xl Yin Yoga met gastdocent Gabe Azoulay

Tijd: 10.00 tot 11.30 uur

Kosten: € 12,50

Omschrijving:

De reguliere yin lessen vliegen vaak voorbij en soms zou het heerlijk zijn als we net iets meer tijd hadden. Gelukkig staat er daarom ook weer een XL-les Yin op het programma.

En dit keer zal Gabe de XL-les verzorgen.
Wij hebben zelf onze Yin Yoga opleiding afgerond bij AntwerpYoga onder bezielende leiding van Gabe en hij heeft ervoor gezorgd dat onze liefde voor Yin Yoga tot grote hoogte is gestegen. Gabe gebruikt een intelligente combinatie van stilte en geluid, van humor en inzichten waardoor het zelfs in de meest uitdagende houdingen lijkt alsof de timer veel eerder afloopt dan verwacht.

Alles draait om je eigen lijf en je eigen persoonlijke grenzen. Hij stimuleert je om de houdingen helemaal van jezelf te maken op een veilige manier waarbij je zoveel mogelijk voordelen uit de houding haalt. Fysiek, metaal en energetisch. Een geweldig begin van de week deze maandagochtend.

Schrijf je hier meteen in.

 

 

dinsdag 21 april

Workshop ??? (Jij mag het zeggen) met Gabe Azoulay

Tijd: 19.00 tot ….uur Afhankelijk van welke workshop jullie kiezen.

Kosten: € 15, 20 of 30 euro Afhankelijk van welke workshop jullie kiezen.

Omschrijving:

Gabe zal dinsdagavond 21-4 ook een workshop verzorgen. En jullie kunnen zelf bepalen welke workshop het wordt! Je kan kiezen uit:

  1. Fundamentals of Ashtanga en Q&A (2 uur, 20 euro)
  2. Yin Yoga en Meridianen (1,5 uur, 15 euro)
  3. Intro Thaise Yoga Massage (3 uur, 30 euro)

Meeste stemmen gelden! Hier de link naar uitgebreide uitleg over de workshops. Maak je keuze kenbaar door een mailtje of een berichtje via whatsapp (0618581684) of kom live turven in de studio. Meerdere keuzes is toegestaan. Stem alleen mee als je ook echt kan komen. Gabes bezoek valt in de eerste week van de ‘Meivakantie’.

 

 

 

donderdag 23 april

Ashtanga volledige Full Primary (Volledige Eerste Serie) met gastdocent Gabe Azoulay

Tijd: 19.00 tot 21.00 uur

Kosten: € 15,00

Omschrijving:

Ashtanga Yoga is een krachtige vorm van yoga. Een vaste reeks houdingen wordt door middel van vloeiende bewegingen aaneengeschakeld. De nadruk ligt hierbij op de diepe en rustige ademhaling.
Ontspanning door inspanning, want Ashtanga Yoga kan best behoorlijk intensief zijn. Voor een sterk en energiek lichaam en een heldere geest. Met als bijkomende beloning meer kracht, flexibiliteit en balans, zowel fysiek als mentaal. Ashtanga Yoga is uitdagend, nuchter en verrijkend.

In deze XL-les leidt Gabe je langs alle 72 asana’s van de volledige eerste serie.
Zowel mensen die pas net kennis hebben gemaakt met Ashtanga als gevorderden komen aan hun trekken.

Heb je nooit eerder Ashtanga gedaan, doe dan eerst een proefles. Zie hier het rooster.

Meld je op tijd aan, want zoals altijd hebben we een beperkt aantal matjes :

Doe mee en schrijf je hier in. Het aantal plaatsen is beperkt.

dinsdag 28 april

XL les Yin Yang Yoga

Tijd: 10.00 tot 11.30 uur

Kosten: € 12,50 (met een EsTaYoga leskaart, 1 les van je kaart en 2,50 euro bijbetalen)

Omschrijving:

Zachte Slow Flow Yoga gecombineerd met stille Yin Yoga houdingen. Een oase van vloeiende rust en ruimte.

We beginnen deze XL – les met een kort stilte moment en een rustige opwarming. Daarna gaan we staan op onze mat voor een zachte flow. We laten los wat we niet meer nodig hebben en creëren ruimte voor nieuwe energie. We rijgen houdingen aan elkaar en brengen daarbij de aandacht naar binnen via onze ademhaling. 
We sluiten af met verrukkelijke Yin Yoga, waarbij we zittend en liggend op de mat een aantal houdingen wat langer vasthouden. De ruimte die daardoor ontstaat zorgt ervoor dat de door de flow gecreëerde energie vrij door je lijf kan stromen. Natuurlijk sluiten we af met een heerlijke eindontspanning.

Doe mee en schrijf je hier in.

 

 

Donderdag 30 april

XL les Super Soft Yoga

Tijd: 19.00 tot 20.30 uur

Kosten: € 12,50 (met een EsTaYoga leskaart, 1 les van je kaart en 2,50 euro bijbetalen)

Omschrijving:

De naam zegt het al. In deze extra lange super soft yoga les gaan we heel zacht en op ontspannen wijze onze spieren opwarmen en gewrichten losmaken. We nemen alle tijd om aandacht te geven aan wat er speelt in ons lijf en nemen restoratieve houdingen aan om terug in balans te komen. En als kers op de taart sluiten we deze les af met een extra lange ontspanning.

Wacht niet te lang en schrijf je hier in.

Yoga en chronische pijn en stress

nieuwe data nog niet bekend

Heb je chronische pijn en/of stress en kun je maar weinig met het advies om daarmee te ‘leren leven’? Wij willen je in plaats daarvan graag laten zien hoe je je pijnbeleving kan veranderen. Dat er een wezenlijk verschil is tussen pijn hebben en pijn lijden en dat je daar zelf invloed op kunt uitoefenen. We willen je leren hoe je de natuurlijke pijn-onderdrukkende systemen van je lichaam kunt aanspreken met yoga, ademhaling en meditatie. Laten inzien dat de pijn weliswaar niet tussen je oren zit, maar dat er op dat gebied zeker wel winst te behalen valt. We gaan je pijn niet kunnen wegnemen, maar we gaan je wel inzichten bieden en handvatten aanreiken die je ervaring met pijn zullen veranderen. Daarvoor combineren we de nieuwste ontwikkelingen in neurowetenschap, psychologie en moderne geneeskunde met de eeuwenoude beproefde technieken van yoga en mindfulness. Zodat je ondanks de pijn weer meer kunt gaan ontspannen en genieten. En hopelijk het gevoel van vertrouwen, kracht en balans weer terug kunt vinden.

Deze cursus vormt een geheel van 6 bijeenkomsten op dinsdagochtend van 9.15 uur tot 11.15 uur.

We maken een combinatie van verhelderende theorie, praktische oefeningen en reflecties. Iedere deelnemer gaat aan de slag met zijn of haar persoonlijke vragen en uitdagingen. We helpen iedereen een individueel plan op te stellen om na de cursus een blijvend effect te creëren.

Data:
nog niet bekend

Kosten: 95 euro

Beperkt aantal plaatsen. Voor meer info neem contact met ons op.