Elke maand verzorgen we een of meerdere XL-lessen of een yoga workshops in Zeeland met steeds een ander thema.

Workshop rooster

donderdag 17 oktober

Ashtanga Full Primary, volledige eerste serie

Tijd: 19.30 tot 21.30 uur

Kosten: € 15,00 (voor EsTaYoga kaarthouders:1 les van je kaart en 5 euro bijbetalen)

Omschrijving:
We doen samen de volledige eerste serie van Ashtanga Yoga. Deze eerste serie, Yoga Shikitsa ofwel Yoga Therapie genoemd, is een intelligent systeem en alle 72 houdingen zijn in een dusdanige volgorde geplaatst dat ze het lichaam optimaal kunnen versoepelen, versterken en helen. Daarom is het heel fijn om af en toe de tijd te hebben deze houdingen allemaal uit te voeren. Natuurlijk zijn er ook deze avond aanpassingen en variaties mogelijk voor ieder lijf en iedere mate van ervaring.

Om het vloeiende ritme te waarborgen en daardoor het meditatieve karakter van de serie is het fijn wanneer je al een aantal reguliere lessen hebt gevolgd.

Het aantal plekken is beperkt, dus meld je snel aan.

 

 

vrijdag 18 oktober

Yin Yoga ontmoet Yoga Nidra

Tijd: 19.00 tot 20.30 uur

Kosten: € 12,50 (voor EsTaYoga kaarthouders: 1 les van je kaart en 2,50 bijbetalen)

Omschrijving:

Wat kan er fijner zijn dan de week afsluiten met een zalige Yoga Nidra? Dat kan alleen maar een zalige Yoga Nidra zijn voorafgegaan door verrukkelijke Yin Yoga.

Bij Yin Yoga worden de oefeningen passief en met zo min mogelijk krachtinspanning gedaan.De houdingen worden langer vastgehouden, ongeveer 3 tot 5 minuten. Op deze manier geef je je lichaam de tijd zich te openen. Yin Yoga is een geweldig effectieve methode om meer ruimte in je lichaam te creëren en zo energie weer beter te laten stromen. Het rustige karakter van yin yoga is een prachtige voorbereiding op een ontspannen yoga nidra of te wel slaapyoga. Door eerst je lijf te openen en je geest te ontspannen is het makkelijker je over te geven aan totale ontspanning en op reis te gaan in de verschillende lagen van ons bewustzijn.

Wil je met een ruim lijf en een leeg hoofd het weekend beginnen  meld je dan hier aan.

 

 

vrijdag 1 november

XL les  Yin Yoga door gastdocent Gabe Azoulay

Tijd: 9.30 tot 11.00 uur

Kosten: € 15,00

Omschrijving:

De reguliere yin lessen vliegen vaak voorbij en soms zou het heerlijk zijn als we net iets meer tijd hadden. Gelukkig staat er daarom ook weer een XL-les Yin op het programma.

En dit keer zal Gabe de XL-les verzorgen.
Wij hebben zelf onze Yin Yoga opleiding afgerond bij AntwerpYoga onder bezielende leiding van Gabe en hij heeft ervoor gezorgd dat onze liefde voor Yin Yoga tot grote hoogte is gestegen. Gabe gebruikt een intelligente combinatie van stilte en geluid, van humor en inzichten waardoor het zelfs in de meest uitdagende houdingen lijkt alsof de timer veel eerder afloopt dan verwacht.

Alles draait om je eigen lijf en je eigen persoonlijke grenzen. Hij stimuleert je om de houdingen helemaal van jezelf te maken op een veilige manier waarbij je zoveel mogelijk voordelen uit de houding haalt. Fysiek, metaal en energetisch.

Bekend met Yin of nieuwsgierig?

Het aantal plekken is beperkt, dus meld je snel aan.

 

 

zondag 3 november

Workshop Backbending – Achteroverbuigingen door Gabe Azoulay

Tijd: 13.30 tot 16.30 uur

Kosten: € 30,00

Omschrijving:

Met achteroverbuigingen verleng en stretch je de gehele voorkant van je lichaam en versterk je je hele achterkant. Het zijn vaak diepe hartopeners die je behalve alle fysieke voordelen dus ook mooie mentale voordelen kunnen brengen.

Door het beoefenen van achteroverbuigingen spreek je juist die essentiële lichaamsdelen aan die nodig zijn om de ruggengraat soepel en gezond te maken of houden.
Het zal je misschien verbazen dat je in deze workshop zal leren dat het achteroverbuigen nauwelijks iets te maken heeft met je ruggengraat zelf.

Wil je graag meer ruimte in je lichaam creëren?

Heb je de wens dieper achterover te kunnen buigen?

Of misschien boezemen achteroverbuigingen je een beetje angst in?

In deze workshop zullen we deze angst om dieper in achteroverbuigingen te komen onder ogen zien. Dit doen we met behulp van de veiligheid van een eeuwenoude oefenmethode die speciaal ontwikkeld is om ons het vertrouwen te geven dieper te durven gaan en daar te komen waar we niet eerder waren.

Je zal:

  • de anatomie van de ruggengraat leren kennen en ontdekken waarom de bovenrug nauwelijks beweegt.
  • leren wat zonnegroeten ons kunnen vertellen over de ruggengraat
  • kennismaken met een geheime achteroverbuiging geïntegreerd in de zonnegroet
  • alle fundamentele houdingen leren kennen die nodig zijn voor achteroverbuigingen

Deze workshop zullen we afsluiten met een aantal yin houdingen en daarna kunnen we nagenieten van het weldadige effect van deze workshop.

Dit wil je vast niet missen. Schrijf je hier in om je van een plekje te verzekeren.

 

 

dinsdag  5 en 12 november

Yoga Filosofie 1 en 2 door gastdocent Gabe Azoulay

Tijd: 19.30 tot 21.00 uur

Kosten: € 15,00 per bijeenkomst, schrijf je je voor beide in dan betaal je 25,00 euro in totaal

Omschrijving:

Workshop 1

Patanjali Yoga Filosofie –

Heb je je ooit afgevraagd wat het woord Ashtanga eigenlijk betekent? (Buiten de term die we gebruiken om de lesvorm aan te geven).

Het woord vertaalt zich vanuit het Sanskriet als ‘Acht Ledematen’ en is ontwikkeld door Patanjali meer dan 2500 jaar geleden.

In deze workshop zal je leren wat deze ledematen zijn en hoe ze worden vormgegeven in de fysieke beoefening die we kennen als Ashtanga Yoga.

Je krijgt tevens een beeld van het baanbrekende boek De Yoga Sutras van Patanjali waarin de ware intentie van yoga uiteengezet wordt en hoe een ieder Yoga kan gebruiken om elk aspect van zijn of haar leven te verbeteren.

Je zult deze workshop verlaten met een vernieuwd perspectief op Yoga welke veel verder reikt dan slechts de fysieke houdingen.

Gabe heeft enorm rijke en diepgaande kennis van de Sutras en zal er deze avond van alles over vertellen. Je krijgt de mogelijkheid om binnen een intieme setting alle mogelijke vragen te stellen en te discussiëren over tijdloze concepten zoals ‘de betekenis van het leven’ en ‘wat veroorzaakt lijden’. We onderzoeken deze inzichten samen en proberen ze te vertalen naar de huidige tijd.

Een prachtige verrijking van je yoga beoefening.

Workshop 2

Yoga Filosofie (Pre Patanjali) en Kirtan –

Kirtan is de beoefening van het chanten van de namen van Liefde.

De namen verschenen voor het eerst in het oude India en worden vaak geassocieerd met afbeeldingen ervan. Ze zijn bedoeld om mentale verwarring te verhelpen, het hart te vullen met licht en liefde en de magie te tonen van de wereld en het alledaagse leven.

De waarde van Kirtan heeft zich al ruimschoots voor de periode van Patanjali en de moderne Yogavormen bewezen en heeft nog niets van zijn kracht verloren.

Tijdens deze workshop leer je hoe deze namen van Liefde verschenen en met welk doel.
Je zal een beter beeld krijgen van het ontstaan van het bestaan en simpelweg leren hoe en wanneer het woord Yoga voor het eerst opdook in de zin van fysieke beoefening ervan.

In het groepsverband van de workshop zul je de kans krijgen om de namen van Liefde te chanten onder muzikale begeleiding van Gabe op zijn harmonium.

Hardop chanten is daarbij een geheel vrijblijvende mogelijkheid.

Humor, mooie verhalen en de mogelijkheid om vragen te stellen (en antwoorden te krijgen) zullen van deze workshop een onvergetelijke avond maken.

Nieuwsgierig naar de achtergrond over wat je nu precies elke keer op die mat staat te doen,  meld je dan hier voor 1 of beide avonden aan.

 

vrijdag 8 november

Workshop Funky Yoga – op zijn kop en andersom – door Gabe Azoulay

Tijd: 9.30 tot 11.30 uur

Kosten: € 20,00

Omschrijving:

Elke week weer kom je opdagen op de mat. En dat is alles wat er nodig is om yoga te beoefenen. Opdagen en doorademen.

Ondanks dat is het af en toe heerlijk om je te verlekkeren aan die vreemde en ingewikkeld uitziende houdingen die we tegenkomen op social media of in tijdschriften. Zolang je alles met geduld en humor en respect voor je lijf benadert is er niets mis met het streven naar die spannende armbalanshoudingen met je voeten van de vloer of die inversies waarbij je de wereld op zijn kop aanschouwt.

Gabe Azoulay is een ware meester in het begeleiden van leerlingen in houdingen die ze eerder nooit voor mogelijk achtten.

En zijn motto ‘Het gaat niet om de houding’ maakt het nog leuker.

Tijdens deze workshop zul je op een veilige en efficiënte wijze leren hoe je je gewicht van je voeten naar je handen kan verplaatsen bij de armbalanshoudingen en hoe je andersom en op zijn kop gaat bij de inversies.

Geschikt voor zowel beginners als gevorderden met als enige vereiste een open houding en een gevoel voor humor.

Je zal in veilige handen zijn en ontdekken dat vliegen op een yoga mat helemaal niet zo moeilijk is.

Vlieg je mee?

Wil je zeker zijn van een plekje, wacht dan niet te lang en  meld je hier aan.

 

woensdag 13 november

Intro BikYasa door Gabe Azoulay

Tijd: 9.15 tot 10.15 uur

Kosten: € 10 euro. Voor EsTaYoga kaarthouders wordt er 1 les van je kaart afgeschreven

Omschrijving:

Bikyasa is een moderne fusie van de warmte principes en de vinyasa principes binnen de yoga beoefening. Het warmte principe gaat over een yogaserie die bedoeld is om het lichaam te helen en het vinyasa principe voegt daar een stukje speelsheid en plezier aan toe.

Slim gebruik makend van zowel moderne muziek als de kracht van stilte zal deze les je een gevoel van levendigheid, energie en welbevinden brengen.

Ashtanga Yoga principes worden in deze vorm gecombineerd met die van Bishnu Gosh, een van de grondleggers van Bikram yoga, ook wel bekend als hot yoga.

Met inzichten, humor en beweging is deze vorm van yoga inmiddels razend populair over de hele wereld aan het worden.

Ben je net zo nieuwsgierig als wij zijn? Schrijf je dan snel in voor de les. Sta je op de vaste lijst voor Power Yoga, dan hoef je je niet aan te melden.

Meld je hier aan. 

 

Overige fijne feestjes tijdens het bezoek van Gabe zijn de Ashtanga Mysore lessen en de Thaise Yoga Massage. Klik op de linkjes voor meer info en aanmelden


6-weekse Cursus najaar 2019:

Yoga en chronische pijn en stress

Heb je chronische pijn en/of stress en kun je maar weinig met het advies om daarmee te ‘leren leven’? Wij willen je in plaats daarvan graag laten zien hoe je je pijnbeleving kan veranderen. Dat er een wezenlijk verschil is tussen pijn hebben en pijn lijden en dat je daar zelf invloed op kunt uitoefenen. We willen je leren hoe je de natuurlijke pijn-onderdrukkende systemen van je lichaam kunt aanspreken met yoga, ademhaling en meditatie. Laten inzien dat de pijn weliswaar niet tussen je oren zit, maar dat er op dat gebied zeker wel winst te behalen valt. We gaan je pijn niet kunnen wegnemen, maar we gaan je wel inzichten bieden en handvatten aanreiken die je ervaring met pijn zullen veranderen. Daarvoor combineren we de nieuwste ontwikkelingen in neurowetenschap, psychologie en moderne geneeskunde met de eeuwenoude beproefde technieken van yoga en mindfulness. Zodat je ondanks de pijn weer meer kunt gaan ontspannen en genieten. En hopelijk het gevoel van vertrouwen, kracht en balans weer terug kunt vinden.

Deze cursus vormt een geheel van 6 bijeenkomsten op dinsdagochtend van 9.15 uur tot 11.15 uur.

We maken een combinatie van verhelderende theorie, praktische oefeningen en reflecties. Iedere deelnemer gaat aan de slag met zijn of haar persoonlijke vragen en uitdagingen. We helpen iedereen een individueel plan op te stellen om na de cursus een blijvend effect te creëren.

Data:
dinsdag 3, 10, 17 en 24 september, 1 en 22 oktober 2019

Kosten: 95 euro

Beperkt aantal plaatsen. Voor meer info neem contact met ons op.