Elke maand verzorgen we een of meerdere XL-lessen of een yoga workshops in Zeeland met steeds een ander thema.

Workshop rooster

 

zondag 25 februari Cacaoceremonie met Klankschalen

Tijd: 19.00 – 20.30 uur

Kosten: € 40,00 euro

Omschrijving:

We halen deze avond twee parels uit onze schatkist! Namelijk rauwe cacao en klankschalen. Cacao is een echte hartopener en verbinder en is in staat je naar binnen te brengen je je te verbinden met jezelf. Rauwe cacao wordt gezien als plantmedicijn, niet alleen voor het lichaam, maar ook voor de geest en het hart.
Terwijl de cacao haar werk kan doen na de cacaoceremonie, zetten we vervolgens onze klankschalen in. De trillingen van de schalen zorgen in een bepaalde frequentie voor een prikkeloverdracht waardoor spierspanningen en energieblokkades kunnen worden opgelost. Daarnaast ontstaat er ruimte om stress, angsten, zorgen en twijfel die negatief werken op je hele systeem los te laten.

 Alle wat je wilt weten en hoe je je kan aanmelden vind je hier

 

 

zondag 3 maart Yoga voor Rugklachten met Paul

Tijd: 10.30 – 13.30uur

Kosten: € 45,00 euro

Omschrijving:

Wist je dat 95% van de mensen een episode met rugklachten heeft in zijn/haar leven? Rugklachten voorkomen en verminderen kan heel goed met yoga. Tenminste als je weet wat passend is voor jouw lichaam. In deze workshop wordt je uitgelegd hoe je dit kunt doen. De workshop begint met een yogales waarin we met een bal het bindweefsel losmaken en de spieren stretchen en versterken. Vervolgens gaan we na een korte pauze in op de anatomie en behandeling van rugklachten met yoga. Tenslotte worden de inzichten vertaald naar praktische oefeningen. We maken er een interessante en leuke middag van dus schrijf je snel in! Er is plaats voor maximaal 15 deelnemers.

 

De workshop wordt gegeven door Paul Houweling. Paul is tien jaar geleden gestart met yoga (Yin en Ashtanga) en geeft Ashtanga yoga lessen. Naast de Ashtanga-teachertraining heeft hij vele workshops gevolgd bij bekende teachers waaronder Manju Jois, David Swenson, David Robson, Kino Mcgregor etc. In januari 2024 is hij gestart met de Yin-yoga teacher training. Hij heeft zich met meerdere trainingen verdiept in de  behandeling van rugklachten met yoga.

 

 

 

  Geslacht
  ManVrouw

  Wil je graag weten welke superleuke dingen wij elke maand gepland hebben:
  JaNee

  Ik wil me graag aanmelden voor de volgende workshop en/of XL-les:


  Hierbij ga ik akkoord met de algemene voorwaarden zoals die op de website staan beschreven.

  Yoga en chronische pijn en stress

  nieuwe data nog niet bekend

  Heb je chronische pijn en/of stress en kun je maar weinig met het advies om daarmee te ‘leren leven’? Wij willen je in plaats daarvan graag laten zien hoe je je pijnbeleving kan veranderen. Dat er een wezenlijk verschil is tussen pijn hebben en pijn lijden en dat je daar zelf invloed op kunt uitoefenen. We willen je leren hoe je de natuurlijke pijn-onderdrukkende systemen van je lichaam kunt aanspreken met yoga, ademhaling en meditatie. Laten inzien dat de pijn weliswaar niet tussen je oren zit, maar dat er op dat gebied zeker wel winst te behalen valt. We gaan je pijn niet kunnen wegnemen, maar we gaan je wel inzichten bieden en handvatten aanreiken die je ervaring met pijn zullen veranderen. Daarvoor combineren we de nieuwste ontwikkelingen in neurowetenschap, psychologie en moderne geneeskunde met de eeuwenoude beproefde technieken van yoga en mindfulness. Zodat je ondanks de pijn weer meer kunt gaan ontspannen en genieten. En hopelijk het gevoel van vertrouwen, kracht en balans weer terug kunt vinden.

  Deze cursus vormt een geheel van 6 bijeenkomsten op dinsdagochtend van 9.15 uur tot 11.15 uur.

  We maken een combinatie van verhelderende theorie, praktische oefeningen en reflecties. Iedere deelnemer gaat aan de slag met zijn of haar persoonlijke vragen en uitdagingen. We helpen iedereen een individueel plan op te stellen om na de cursus een blijvend effect te creëren.

  Data:
  nog niet bekend

  Kosten: 95 euro

  Beperkt aantal plaatsen. Voor meer info neem contact met ons op.