Elke maand verzorgen we een of meerdere XL-lessen of een yoga workshops in Zeeland met steeds een ander thema.

Workshop rooster

 

zondag 1 september

Energetische Yoga Beleving  ism Tessa Krapf

Tijd: 10.00 uur tot 12.00 uur

Kosten: € 25,00 (20 euro voor degenen met een geldige leskaart van EsTaYoga)

Omschrijving:
EsTaYoga en Innergids Tessa Krapf gaan weer hun best doen om samen een unieke ochtend te verzorgen. Door middel van zachte en ontspannen Yin Yoga brengen Chantal en Esther je fysieke lichaam in een staat van bewustzijn en aandacht. Bewustzijnscoach en energetisch werker Tessa stemt zich tijdens de yoga af op jouw energie en die van gene zijde. Ze laat zich daarna leiden om persoonlijke boodschappen door te geven of een healing te doen.
Zoals altijd weten ook wij niet van te voren wat er precies gaat gebeuren, maar dat het een hele bijzondere ervaring gaat zijn, daar zijn we van overtuigd.

Ook voor mensen die nog niet eerder yoga beoefend hebben is deze ochtend zeer toegankelijk. En natuurlijk is ook iedereen welkom die geen lessen volgt bij EsTaYoga.

Het aantal plekken is beperkt, dus meld je snel aan.

 

 

vrijdag 6 september

Workshop Introductie Kundalini Yoga met gastdocente Jeanine van der Vlies 

Tijd: 9.30 uur tot 11.30 uur

Kosten: € 25,00

Omschrijving:

Tijdens deze Kundalini Yoga & Meditatie Introductie Workshop laat Jeanine (Sachdhyan Kaur) je kennis maken met de effecten van deze eeuwenoude yoga en wetenschap.
Door middel van de kriya (yoga-set) worden je zenuwstelsel en je immuunsysteem gestimuleerd, terwijl je je kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit vergroot. Dit zorgt voor een gefocuste mind en een open geest.

Kundalini Yoga wordt ook wel de yoga van het bewustzijn genoemd.

Door het gebruik van lichaamshoudingen (asana’s), geluid (mantra’s), handhoudingen (mudra’s), ademhaling (pranayama) en meditaties werk je namelijk niet alleen op fysiek level, maar ook op mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Dit is een prachtige en snelle manier om je lichaam in balans te brengen, je mind te resetten, emoties te verwerken en je spirit te ervaren.

De workshop is voor iedereen, ervaring met yoga en/of meditatie is niet nodig.

Ben je net als wij nieuwsgierig, gun jezelf dan een verrassende ochtend en meld je snel aan.

Gastdocent: Jeanine van der Vlies

Jeanine van der Vlies is opgegroeid in Goes en na haar studie aan de UVA in Amsterdam blijven wonen. Ze is oprichter van Shine Company (2007), een praktijk voor Integratieve Psychotherapie, Hypnotherapie en Meditatieve Healing.
Ze is KRI gecertificeerd Kundalini Yoga & Meditatie lerares en geeft les sinds 2010.
Haar overall doel is het om studenten zich te laten openen, in hun kracht te zetten en hen te begeleiden naar hun ware ‘ik’ zodat ze vanuit hun volledige potentie kunnen leven en ‘shinen’.

Meer info over Jeanine vind je op haar website.

 

 

zondag 29 september

XL- les Op weg naar Hanumanasana (de split)  

Tijd: 10.00 uur tot 11.30 uur

Kosten: € 15,00 (kaarthouders 1 les van je kaart en 5,00 euro bijbetalen)

Omschrijving:

Wanneer we lopen, rennen of fietsen maken we slechts beperkt gebruik van de oorspronkelijke bewegingsvrijheid van onze heupen. Deze workshop is er dan ook op gericht je uit te dagen houdingen aan te nemen die je heupen meer gaan openen in de richting van een split. We gaan niet alleen de spieren aan de voor en achterkant van onze bovenbenen een verrukkelijke strekking geven, maar we zullen ook leren wat onze heupen eigenlijk allemaal doen en hoe we meer controle kunnen krijgen over onze bekkenbodemspieren. Naarmate de XL-les vordert gaan we ieder op onze eigen wijze en met respect voor ons eigen lijf, op een speelse en nieuwsgierige manier kijken hoe ver we richting de volledige houding geraken. We houden daarbij in ons achterhoofd dat het bereiken van de eindhouding absoluut niet het doel is. Hanumanasana (de split) is een houding die ons gevoel van veiligheid toetst en een instelling van ons verlangt waarmee we met aandacht bij ons lijf en onze gevoelens kunnen blijven.

En dat is het uiteindelijke doel van de houding: dat we leren om zacht, compassievol en vriendelijk te zijn naar ons eigen hart en lichaam toe,  dwars door alle mentale begrenzingen die we onszelf vaak opleggen.

Dus doe je heupen een plezier en meld je op tijd aan.

Gastdocente Paula Chorabik:
Na het behalen van mijn diploma in Exercise Science in Toronto (Canada) in 2012 waarmee ik ook gecertificeerde Personal- en Groepstrainer werd, ging ik aan het werk op een cruiseschip. Dit cruiseschip bracht me uiteindelijk naar Nederland waar ik sindsdien woon. Om mijn werkgebied te verbreden heb ik in 2013 professionele diploma’s behaald voor het geven van Pilates en Yoga. In 2018 heb ik mijn 200-uurs yoga docentenopleiding afgerond onder leiding van Robert Boustany en Dorinda Farver bij Yogasite in Breda. Ik geef sinds 2013 yoga les in de style van Vinyasa Flow waarbij we de verschillende poses vasthouden en herhalen.
Meer over Paula vind je op haar  facebookpagina.

Paula is een bevlogen yogadocente die haar lessen geeft op basis van grondige kennis en ervaring en je met een oprechte glimlach aanmoedigt om vanuit je gevoel te bewegen.


6-weekse Cursus najaar 2019:

Yoga en chronische pijn en stress

Heb je chronische pijn en/of stress en kun je maar weinig met het advies om daarmee te ‘leren leven’? Wij willen je in plaats daarvan graag laten zien hoe je je pijnbeleving kan veranderen. Dat er een wezenlijk verschil is tussen pijn hebben en pijn lijden en dat je daar zelf invloed op kunt uitoefenen. We willen je leren hoe je de natuurlijke pijn-onderdrukkende systemen van je lichaam kunt aanspreken met yoga, ademhaling en meditatie. Laten inzien dat de pijn weliswaar niet tussen je oren zit, maar dat er op dat gebied zeker wel winst te behalen valt. We gaan je pijn niet kunnen wegnemen, maar we gaan je wel inzichten bieden en handvatten aanreiken die je ervaring met pijn zullen veranderen. Daarvoor combineren we de nieuwste ontwikkelingen in neurowetenschap, psychologie en moderne geneeskunde met de eeuwenoude beproefde technieken van yoga en mindfulness. Zodat je ondanks de pijn weer meer kunt gaan ontspannen en genieten. En hopelijk het gevoel van vertrouwen, kracht en balans weer terug kunt vinden.

Deze cursus vormt een geheel van 6 bijeenkomsten op dinsdagochtend van 9.15 uur tot 11.15 uur.

We maken een combinatie van verhelderende theorie, praktische oefeningen en reflecties. Iedere deelnemer gaat aan de slag met zijn of haar persoonlijke vragen en uitdagingen. We helpen iedereen een individueel plan op te stellen om na de cursus een blijvend effect te creëren.

Data:
27 augustus, 3, 7 en 24 september, 1 en 22 oktober 2019

Kosten: 95 euro

Beperkt aantal plaatsen. Voor meer info neem contact met ons op.